Vorige item Volgende item

Bart Quist

Manager events

Sinds 2006 is Bart werkzaam in of om de sport. Na zijn studie Vrijetijdsmanagement in Breda heeft hij gewerkt bij RBC Roosendaal en relatiemarketingbureau EMboost, waar hij verantwoordelijk was voor de binnen- en buitenlandse arrangementen, veelal rondom (sport)evenementen. In 2012 heeft Bart de overstap gemaakt naar TUI waar hij zich in de eerste periode voornamelijk bezighield met de Europese reizen en trainingskampen van BVO’s als Feyenoord en Ajax en andere internationale projecten. Na enkele jaren ervaring te hebben opgedaan met grote marathonreizen zag in 2016 TUI Sports het levenslicht. Onder zijn verantwoordelijkheid werden ook wielrennen en later reizen naar Formule 1 races succesvol toegevoegd. Bij Triple Double gebruikt Bart zijn ervaring op het gebied van grote projecten om het energieke events team verder te versterken en de ambitieuze plannen te realiseren.

Favoriete sportmoment Bart

De Keniaanse topatleet Eliud Kipchoge won voorafgaand aan de marathon van Berlijn al negen van de tien marathons waaraan hij sinds 2013 deelnam. Op 16 september 2018 was hij dan ook de topfavoriet voor de overwinning. Al snel in de wedstrijd bleek dat hij die status ook in Berlijn weer waar ging maken, maar nog bijzonderder waren z’n tussentijden. Die waren continu onder het schema van het wereldrecord en door zijn ongekend hoge snelheid van bijna 21 km/uur nam zijn voorsprong daarop alleen maar toe. Zelf was ik die dag ook in Berlijn en zag ik Kipchoge twee keer voorbijkomen tijdens de race. De rust en de focus die hij uitstraalde waren enorm indrukwekkend. Nadat hij de laatste 17 kilometer zonder tempomakers moest lopen, verpulverde hij het wereldrecord met maar liefst met 1 minuut en 18 seconden naar een fabuleuze tijd van 2 uur, 1 minuut en 39 seconden. Zo ingetogen als hij normaal is, zo uitzinnig was hij na het passeren van de finish. Eindelijk had hij zijn doel bereikt en de manier waarop was wereldnieuws!

Nadat ik hem eerder dat jaar al had mogen ontmoeten in Kenia, waar hij en veel atleten van het NN Running Team hun thuisbasis hebben, was twee dagen na de marathon een meet & greet georganiseerd voor een select gezelschap uitverkorenen, onder wie ik. Eén van de meest bescheiden topsporters ter wereld én een geweldige atleet te mogen feliciteren met een ongekende prestatie was voor mij een onvergetelijk sportmoment.