Vorige item Volgende item

Berdine Schaap

eventmanager

Sinds juni afgestudeerd als sportmarketeer aan de opleiding . Al in een vroeg stadium van haar opleiding SPECO Sportmarketing en management aan de Fontys Economische Hogeschool Tilburg wist Berdine dat zij graag de sportevenementenwereld in wilde. Vanuit die ambitie heeft ze tijdens haar studie veel meegeholpen met sportevenementen als vrijwilliger en heeft ze stage gelopen bij TIG Sports. Daar werkte ze mee aan vele mooie sportevenementen zoals het WK Shorttrack, KLM Open, ING Golfweek en DELA Beach Open. Het was voor haar de ultieme bevestiging dat ze enorm gelukkig wordt van de combinatie sport en evenementen. De stap naar het event team van Triple Double was daarop een geweldig vervolg.

Favoriete sportmoment Berdine

Voor mijn favoriete sportmoment gaan we terug naar de winterspelen van 2010 in Vancouver. In de nacht van 20 op 21 februari 2010 had ik samen met mijn vader en mijn zus de wekker gezet om naar het schaatsen te kijken. Deze nacht stond het koningsnummer - de 1500 meter - op het programma. Deze afstand vraagt om de juiste combinatie tussen snelheid en conditie en maakt dat het een afstand is waar sprinters en stayers elkaar ontmoeten. Op deze afstand was dus van alles mogelijk.

Shani Davis won dat seizoen 4 van de 5 World Cups over 1500m en was de gedoodverfde winnaar. Voor Nederland stonden Simon Kuiper, Stefan Groothuis, Sven Kamer en Mark Tuitert aan de start. Mark Tuitert had een aantal moeizame jaren en tegenslagen achter de rug en startte als outsider. Tegen alle verwachtingen in reed hij op 21 februari 2010 de race van zijn leven. Met deze prachtige race zette hij een baanrecord neer van 1.45.57.

Toen in de ritten die daarop volgden bleek dat ook Shani Davis niet aan de tijd van Tuitert zou komen kon het geluk niet meer op. Een onverwachte maar fantastische prestatie. Voor mij persoonlijk een prachtig sportmoment.