Vorig item Volgend item

BOVAG

Website: www.bovag.nl Fact: 'Grootste sportsponsor' in Nederland

Uitdaging

Via sport een tastbare en nog waardevollere verbinding maken tussen 10.000+ gespecialiseerde ondernemers (BOVAG-leden) en hun klanten.

Strategie

Lokale sportverenigingen worden veelal op een traditionele manier gesponsord door lokale ondernemers. BOVAG verbindt deze ondernemers met een centrale gedachte: Ze worden “sponsor van sporters onderweg”. Waardoor de lokale ondernemer niet alleen zichtbaarder wordt, maar ook betekenisvoller en relevanter. BOVAG stroomlijnt en bundelt alle activiteiten en zorgt voor de nodige inspiratie en toegevoegde waarde.

Concept

Onderzoek naar sponsoring door alle BOVAG-leden in Nederland leerde ons dat alle BOVAG-leden samen ruim 26 miljoen euro is de Nederlandse (breedte)sport investeren middels sponsoring en dat maakt BOVAG misschien wel de grootste sportsponsor van Nederland.

Met het “sponsor van sporters onderweg” concept laat BOVAG als brancheorganisatie zien hoe haar leden op een andere manier invulling kunnen geven aan (lokale) sportsponsoring en er zo meer uit halen. Zo stroomlijnt en bundelt BOVAG activiteiten die reeds door haar leden ontplooit worden. Tegelijkertijd inspireert en faciliteert de branchevereniging haar leden om sportsponsoring ook op een andere manier willen invullen.

Middelen & Activaties

BOVAG speelt een actieve rol in de ontwikkeling en het delen van inspirerende lokale best practises. Als een soort ‘proeftuin’ zijn inmiddels circa 10 lokale initiatieven in Nederland tot stand gekomen, welke actief gedeeld worden op het online BOVAG-ledenportaal en op BOVAG-congressen.

Alle BOVAG-leden ontvingen daarnaast ter inspiratie een toolkit met tal van voorbeelden van BOVAG-leden die vernieuwend zijn in hun manier van sponsoren. Bovendien werd sportsponsoring een vast onderdeel op de BOVAG-ledencongressen en kunnen de ondernemers terecht bij een telefonische sportsponsor ‘helpdesk’ voor op maat gesneden sponsortips.

Tot slot kunnen BOVAG-leden kosteloos veiligheidshesjes bestellen – die tevens te gebruiken zijn als sporthesje – om uit te delen aan de leden van de sportverenigingen die zij sponsoren.

Resultaat

Het effect van bovenstaande inspanningen werd al snel zichtbaar; meer en meer ondernemers kwamen met eigen initiatieven en haakten met hun acties onder andere in op het begin van het sportseizoen en de wintertijd. Inmiddels zijn er tientallen lokale initiatieven tot stand gekomen, welke nog steeds actief gedeeld worden op het online BOVAG-ledenportaal en op de BOVAG-congressen. Bovendien maken meer dan 25.000 sporters wekelijks gebruik van de veiligheidshesjes, waarmee de BOVAG-leden bijdragen aan veilig vervoer van en naar de sportclub.

Uitgelicht