Vorig item Volgend item

De Jongsters

Website: www.jongsters.nl Met: Siem en Luuk de Jong

Uitdaging

De beste manier om iets te leren? Door het te doen! Zo werkt het eigenlijk met alles. Je kunt alleen het beste uit jezelf halen door zélf actie te ondernemen. Dit is de gedachte achter De Jongsters, een initiatief van Siem en Luuk de Jong dat vormt krijgt in een online platform. Hier kunnen kinderen barstensvol energie zich aanmelden en een profiel aanmaken. 

Strategie

Met wekelijkse uitdagingen, sportief of maatschappelijk, worden ‘Jongsters’ letterlijk en figuurlijk in beweging gebracht. De uitdagingen delen Luuk en Siem op het platform. Jongsters laten via een foto of video zien hoe zij de uitdagingen volbrengen en kunnen daar punten mee verdienen. Jongsters met de meeste punten maken kans op mooie prijzen.

Concept

Zo worden kinderen gestimuleerd om de wereld om hen heen te verbeteren en daarmee zichzelf te ontwikkelen. Waarom? Omdat je met één stap extra zomaar het doel kunt bereiken en dan inziet dat initiatief nemen en ‘je best doen’ ontzettend leuk is. De voetbalbroers hebben daarin een voorbeeldrol en willen graag een concrete bijdrage leveren aan de uitdagingen in de huidige maatschappij. Niet alleen in het veld, juist ook in de buurt, thuis of op school. Daarom luidt de pay-off: Jongsters schoppen het verder!

Triple Double stond mede aan de basis van het initiatief, dat naadloos past bij de voetballers. Siem en Luuk kijken altijd verder dan het voetbal en hebben het daardoor zelf ook ver geschopt. Die voorbeeldrol willen ze dolgraag vervullen voor alle kinderen van Nederland. Het platform gaat verder dan 'eigen branding', maar levert een concrete bijdrage aan uitdagingen in de huidige maatschappij. Precies zoals de broers dat steeds hebben gewild.

Internetpartner E-sites uit Breda, tevens partner van het initiatief, is verantwoordelijk voor de realisatie van het platform.