Vorig item Volgend item

M Line

Website: www.mline.nl Fact: Klant sinds 2007

Uitdaging

M Line heeft net als Triple Double een groot sporthart. Bij de Nederlandse ontwikkelaar en producent van hoogwaardige matrassen weet men sinds jaar en dag dat een goede nachtrust voor topsporters essentieel is om overdag te kunnen presteren. Sinds zeven jaar wordt Triple Double daarom door M Line ingezet als permanent klankbord op het gebied van sport en marketing. Het doel is vanaf de eerste dag van de samenwerking om M Line te positioneren als dé leverancier voor topsporters. 

Strategie

De samenwerking begon met het zogeheten ‘Sponsor één-tweetje’: iedereen met de status van topsporter kon een gratis matras van M Line verdienen. Dit in ruil voor een filmpje waarin hij of zij zou vertellen over het effect van M Line op zijn of haar nachtrust. De topsporters namen dat filmpje zelf op, wat resulteerde in bijzondere, authentieke filmpjes.

Met het uitvoeren van dit ‘Sponsor één-tweetje’ zijn sindsdien niet minder dan driehonderd sporters aan M Line gekoppeld, met Mark Tuitert, Epke Zonderland, Marlou van Rhijn, Edith Bosch, Sanne Wevers, NOC*NSF en LottoNL-Jumbo als topambassadeurs. Dit gold meteen als bewijs voor M Line’s claim: ‘Aanbevolen door topsporters’.

M Line leverde de Olympische sporters matrassen tijdens de Spelen van Vancouver, Beijing, Londen, Sochi en Rio de Janeiro. Op initiatief van Maurits Hendriks, technisch directeur NOC*NSF, heeft de samenwerking een structurele en professionele invulling gekregen: M Line is official sleep supplier van NOC*NSF. Hiermee wil NOC*NSF het belang van een goede nachtrust tijdens de jacht op nieuw Olympisch succes in 2018 onderschrijven.

Resultaat

M Line is uitgegroeid tot een begrip in de topsport. Sporters zijn overtuigd geraakt van de kwaliteit van het merk en stralen dat ook uit. Tekenend hiervoor zijn de vele felicitaties die paralympiër Marlou van Rhijn van collega-sporters ontving, nadat ze een contract als topambassadeur van M Line had getekend. Het bedrijf wordt wekelijks door verschillende sporters benaderd, omdat zij in M Line dé partner in nachtrust zoeken. De situatie waarin M Line de sporters zelf benaderde, behoort dus tot het verleden.


Vrijwel elke Nederlandse atleet kent inmiddels het verband tussen een goede nachtrust en de matrassen van M Line. Het onderscheidende strijdplan van M Line is inmiddels ook in Duitsland geïmplementeerd en wordt in landen als Spanje en Engeland gepresenteerd. Dat nachtrust misschien wel de meest onderschatte training is, beseft men inmiddels ook buiten Nederland.

Uitgelicht