New Heroes Basketball

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en soms neemt een mens wel eens een beslissing vanuit het hart. Of, zo je wilt, 'for the love of sports'. Sinds september 2016 zijn wij eigenaar van Basketballclub New Heroes.

Amerikaanse sport
Een unieke gebeurtenis, omdat het in de geschiedenis van de Nederlandse sport maar zelden voorkwam dat een commercieel bedrijf de volledige zeggenschap over een professionele sportorganisatie verkreeg. “Nieuw in Nederland, maar niets bijzonders in bijvoorbeeld de Amerikaanse sport”, zo licht Bob van Oosterhout toe. “Veel grote sportclubs zijn daar in handen van ondernemers en worden bedrijfsmatig en professioneel gerund. In mijn ogen de absolute toekomst van de sport.”

Voorzitter Albert Dominicus ziet grote voordelen voor de 16-voudig landskampioen. “We hebben een stevige sanering achter de rug en dientengevolge veel van sponsors, leveranciers en fans moeten vragen. In die situatie wilden we nooit meer verzeild raken, terwijl we ons terdege realiseerden dat het huidige bestuur de volgende stap met deze club niet zou kunnen maken. In dat geval moet je over je schaduw durven heenstappen en hebben we met Bob van Oosterhout geschakeld. Bob heeft de club als manager 3,5 jaar gerund (van 1993-1997), leidt het grootste sportmarketingbureau van Nederland en heeft een enorm netwerk in sport & bedrijfsleven. Zijn kennis en creativiteit zullen ongetwijfeld van grote toegevoegde waarde blijken te zijn!"

De club verkeerde de afgelopen periode in zwaar weer. Wetende dat wij bijna 20 jaar geleden zijn ontstaan uit deze club, we veel te danken hebben aan het basketball en we oprecht veel kansen zien een boeiende sportmarketingcasus te bouwen, voelden we nadrukkelijk dat we in deze én op dit moment onze verantwoordelijkheid moesten nemen.

Eerste succes
Een maand na de overname, oktober 2016, werd het eerste succes al geboekt. Een nieuwe hoofdsponsor werd gevonden in het Bossche bedrijf New Heroes, dat voor 3 jaar de naam verbind aan de 16-voudig landskampioen. "
Hoe mooi is het, ruim een maand na de overname een sponsor te presenteren van het kaliber NewHeroes.com?’’, aldus Bob van Oosterhout. ‘’Een Bosch’ bedrijf, dat zich voor drie jaar committeert, de lat in alles nét zo hoog legt als Jos en ik, naast geld ook kennis/kunde brengt, maar bovenal een naam die perfect aansluit bij alles wat de club de komende jaren wil uitstralen!’’