SX Eindhoven

Centrum voor sport, marketing en media

SX: Een uniek initiatief

Het toch al zo bruisende Strijp-S, het terrein van de oude Philips-fabrieken in Eindhoven, is sinds de zomer van 2014 een bijzonder initiatief rijker. Het historische pand SX (1914), de voormalige glasfabriek van de Eindhovense multinational, is geheel verbouwd en omgetoverd in een ‘centrum voor sport, marketing en media’. Initiatiefnemer Bob van Oosterhout, directeur van sportmarketingbureau Triple Double, licht toe: ‘de letter X staat voor kruisbestuiving, kruispunt, het vermenigvuldigen van activiteit én natuurlijk experience. Sport vormt de rode draad voor de bewoners, die allen binnen de eerder genoemde driehoek actief zijn. We profiteren volop van elkaars expertise en competenties, activiteiten als workshops, seminars en talkshows organiseren, maar genieten ook van het ondernemen in een sportieve context’. Naast Triple Double, waren Golazo (het grootste sportmarketing- bureau van België), Energy Lab (een hoogwaardig testcentrum voor top- en breedtesporters) en Veldkamp Produkties de eerste bewoners van SX. Organisaties als 24 uur in bedrijf, de Rabo Topsportdesk, Arko Sports Media, SportNext.nl, Fontys Hogescholen, Orange Sports Forum, Pics United, E-sites en Markteffect onderstrepen de diversiteit van het concept. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de invulling van het sportscafé, er komt een vleugel voor startende (sport)ondernemers, een auditorium en flexplekken voor studenten/docenten. Tevens beheert Triple Double in SX de ‘grootste sport(marketing)bibliotheek van Nederland’ .

Totstandkoming van SX

Deze ‘belevingswereld rondom het thema sportmarketing’ is tot stand gekomen in nauwe en constructieve samenwerking met VolkerWessels en de Gemeente Eindhoven. Oud-wethouder Sport Joost Helms benadrukt de uniciteit van het concept: ‘Verzamelgebouwen heb je in Nederland natuurlijk wel meer. De invulling van SX is echter enorm zorgvuldig gebeurd. Partijen hebben allemaal een natuurlijke link naar elkaar en kunnen écht van toegevoegde waarde zijn. Het concept sluit daarom naadloos aan bij wat de stad Eindhoven én Strijp-S willen uitstralen: samenwerking, kennisdeling, innovatief zijn en groeien. Als dé sportgemeente van Nederland zijn we vanzelfsprekend enorm trots dit initiatief te hebben mogen faciliteren’.

Volg de ontwikkelingen in SX op de voet via sx-eindhoven.nl, Twitter, Facebook of Instagram. Het is tevens mogelijk om één van onderstaande inspirerende vergaderruimtes in SX te huren. Neem hiervoor contact met ons op.