ASICS lanceert de nieuwste ASICS MetaRide schoen

14 maart 2019

ASICS lanceert de nieuwste ASICS MetaRide schoen waardoor hardlopers een langere afstand kunnen afleggen terwijl zij minder energie verbruiken. Op 16 maart presenteert Ultrarunner Leslie Pangemanan de revolutionaire schoen op een hardloopband in de ASICS Flagshipstore in Amsterdam. Via www.predictthelongrun.nl kunnen hardloopliefhebbers raden hoe lang Leslie het volhoudt om hard te lopen op de band. Voor de juiste voorspelling ligt 5 years of ASICS supply in het verschiet.

De ASICS MetaRide is speciaal ontworpen voor extra voorwaartse afzetkracht, zodat je soepeler en langer kan hardlopen. De innovatieve zool zorgt voor een comfortabelere en efficiëntere pas waardoor je minder energie verbruikt tijdens het hardlopen. De zool is voorzien van een zachtere hak die bij elke stap de optimale ronding aanneemt. Door de unieke constructie van de zool zit het zwaartepunt van de schoen in de achtervoet. Het grootste voordeel is dat je daardoor sneller loopritme opbouwt en energie bespaart. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het energieverlies in het enkelgewricht met bijna een vijfde afneemt. Voor lange afstandslopers kan de revolutionaire zool het verschil maken tussen wel of niet het maximale uit jezelf halen.

Guido Klomp, management bij Triple Double: “Het is voor ons een enorme eer onze ruime sportmarketing-kennis en ervaring kunnen inzetten voor ASICS. Het is een ijzersterk sportmerk met ambitieuze plannen. Een merk dat perfect bij Triple Double past".