Open NK Curling op Natuurijs 2018 genomineerd voor een Gouden Giraffe!

13 maart 2019

Het Open NK Curling op natuurijs 2018 is genomineerd voor een Gouden Giraffe in de categorie PR & Mediawaarde! De Gouden Giraffe is dé event award die op een professionele manier een podium biedt aan de Live Communicatie & Eventmarketing branche.
 
Open NK Curling Op Natuurijs
Het Open NK Curling op Natuurijs is in maart 2018 namens de Nederlandse Curling Bond georganiseerd door Triple Double sportmarketing. Het feit dat de Olympische Winterspelen, de hype rondom de Curling Quiz met Frans Bauer, het succes van het Nederlandse herencurlingteam en moeder natuur allemaal samenkwamen, was voor de bond en Triple Double dé aanleiding om de Nederlander zelf te laten ervaren hoe leuk curling is. Binnen 11 uur na opening van de inschrijving was het evenement compleet uitverkocht en ontstond er een enorme wachtlijst. De rest van Nederland kwam via enorm veel media-aandacht in aanraking met de sport. Met bijna 19 miljoen impressies en een media-waarde van €620.619 werd het evenement een ware mediahype. Het eerste Open NK Curling op Natuurijs is mogelijk gemaakt door de sponsoren van de Nederlandse curlingsport Asito en Team Rockstars IT en eventsponsor Chocomel.
 
Manager events Maureen Dasselaar is enorm blij met de nominatie: “De organisatie van een goed evenement vraagt veel voorbereidingstijd. Het is ons gelukt om, met alle onzekerheden die natuurijs met zich meebrengt, in een aantal dagen een fantastisch evenement neer te zetten. Dit had niet gekund zonder de enorme inzet van tientallen vrijwilligers en lokale samenwerkingspartners. Het Open NK werd het gesprek van de dag op social media, 3FM en alle nieuwssites. Vanuit Vriezenveen deden onder andere Q Music, 3FM, Hart van Nederland, NOS, WNL en RTL Nieuws live verslag. Op TV, radio, Facebook Live, online en offline. Wie had ooit gedacht dat curling het NOS 8 uur journaal zou openen? Daarom zijn we ontzettend trots op deze nominatie’’.
 
Bekijk hier de case video:

 
Publieksprijs
Naast de juryprijzen in de diverse categorieën kan er tijdens de Gouden Giraffe 2018 ook gestemd worden voor de publieksprijs. Deze award wordt uitgereikt aan het meest creatieve eventconcept en door het publiek bepaald. Tot 29 maart kun je op ons stemmen: https://www.gouden-giraffe.nl/publiekscreatief.html
 
Uitreiking
Het Jaarbeurs Beatrix Theater in Utrecht vormt dit jaar het decor voor de awarduitreiking van de Gouden Giraffe. Op maandagavond 1 april 2019 worden de winnaars bekendgemaakt.