SANTOS Voetbalreisgids: het handboek voor de ideale voetbaltrip

13 december 2018

Wat zijn de tofste steden en regio’s voor een ideaal voetbalweekendje? Waar zitten de beste pubs, of die ene obscure snackbar van een beroemde oud-speler? In welke stad vind je een prachtige, maar muf ruikende souvenirshop? Ga je met je voetbalteam een weekend naar Hamburg of kies je voor Gelsenkirchen?

Het antwoord op deze – en nog veel meer – vragen vind je in de SANTOS Voetbalreisgids die sinds deze week verkrijgbaar is. SANTOS zette binnen Europa de beste steden en tofste stadions op een rij. Van Londen tot Istanboel en van Hamburg tot Kopenhangen. Allemaal plekken waar je als voetbalsupporter een keer geweest moet zijn.

De SANTOS Voetbalreisgids is de tiende uitgave van het SANTOS Magazine, dat in 2015 is opgezet door voetbaljournalisten Sjoerd Mossou (Algemeen Dagblad) en Bart Vlietstra (o.a. de Volkskrant). Het blad, dat werkt met de beste journalisten, schrijvers en fotografen van Nederland, is een ode aan de voetbalcultuur.

Sinds begin 2017 helpt Triple Double hoofdredacteuren Mossou en Vlietstra bij de exploitatie van SANTOS. ‘Bij SANTOS staat de liefde voor voetbal centraal. Daar identificeren wij ons als bureau graag mee’, zegt Ruud van der Knaap, die namens SANTOS bruggen slaat naar merken.

Het platform voor voetbalcultuur maakte al branded content voor onder meer Eredivisie, Fox Sports, en KPN. ‘Wij proberen partijen duidelijk te maken dat het ook voor hen een heel mooie kans is om met SANTOS samen te werken. Achter het platform zitten de beste voetbaljournalisten, -schrijvers en -contentmakers van Nederland. Wij kunnen merken helpen de liefde voor voetbal op hun af te laten stralen.’

Volgens Van der Knaap is de SANTOS Voetbalreisgids daarvan een perfect voorbeeld. Uit onderzoek van Markteffect is gebleken dat 1,8 miljoen Nederlanders de afgelopen drie jaar een voetbaltrip hebben gemaakt. Voor komend jaar hebben maar liefst 1,2 miljoen Nederlanders een voetbaltrip op de planning staan. Van der Knaap: ‘De markt hiervoor is dus enorm.’  

Bestel hier de SANTOS Voetbalreisgids