Heracles Almelo breidt team uit met Chief Cleaning Officer

14 maart 2018

Heracles Almelo zoekt per direct een Chief Cleaning Officer, een nieuwe baan in het betaald voetbal. Geen enkele andere voetbalclub ter wereld kent een dergelijke functie. Deze nieuwe schoonmaakkracht reist mee naar alle uitwedstrijden en laat zowel de kleedkamer als het uitvak netjes en schoon achter. De Chief Cleaning Officer (CCO) komt het eerst in actie tijdens de uitwedstrijd tegen Ajax op 8 april.

Het initiatief moet voorkomen dat thuisploegen met de rotzooi van gasten zitten opgescheept. Heracles, met schoonmaakbedrijf Asito als hoofdsponsor, vindt dat onacceptabel en wil zelf het goede voorbeeld geven. “Binnen onze club hechten we veel belang aan respect voor elkaar en elkaars spullen. Dus ook voor onze tegenstander. De CCO is dan ook een volwaardig lid van onze club en zorgt ervoor dat we de kleedkamer en het uitvak perfect achterlaten. Des te mooier dat we dit met onze hoofdsponsor Asito kunnen realiseren”, aldus Rob Toussaint, algemeen directeur van Heracles Almelo.

Kleedkamerdeur ‘verzegeld’ na schoonmaak
Om de ervaring compleet te maken, krijgen kleedkamers na afloop een zegel op de deur als keurmerk dat de ruimte netjes is gepoetst. Remco Stolk, commercieel directeur van Asito: “Bij Asito vragen we graag aandacht voor het schoonmaakvak en dat mensen het verschil maken. In deze unieke samenwerking komen beide samen”.

Chief Cleaning Officer is een concept van Triple Double in samenwerking met Asito en Heracles Almelo. “Met dit concept kan hoofdsponsor Asito op een creatieve manier een relevante bijdrage leveren aan het imago en de sympathie van Heracles Almelo. Want iedere voetballer wordt blij van een schone kleedkamer, of dat nu bij de amateurs is of in de Eredivisie”, aldus Ruud van der Knaap, Manager Voetbal bij Triple Double.