‘Feyenoord, kan dat écht in je DNA zitten?’

19 januari 2018

Opel heeft hart voor Feyenoord, net als drie miljoen andere supporters in Nederland. Maar waar komt de clubliefde vandaan? Vaak kunnen supporters dat niet uitleggen. “Dat zit van binnen. Het zit in je bloed, in je DNA”, zijn veelgehoorde antwoorden op die vraag. Presentator en Feyenoord-supporter Sander de Kramer zoekt uit of het Feyenoord-gen écht bestaat en neemt de proef op de som bij 168 supporters, in Het Grote Feyenoord DNA-onderzoek. Hiermee is Feyenoord de eerste voetbalclub ter wereld waarbij – op initiatief van sponsor Opel – grootschalig DNA-onderzoek wordt gedaan onder de eigen supporters. 

Supporters kunnen vrijwillig meedoen aan Het Grote Feyenoord DNA-onderzoek als zij zelf toestemming geven voor het afstaan van DNA. Uiteraard wordt er zeer nauwkeurig omgegaan met de bescherming van persoonsgegevens. Bovendien wordt er zeer selectief onderzoek gedaan. Er wordt bijvoorbeeld geen onderzoek gedaan naar erfelijkheidsfactoren of medische kenmerken van DNA-materiaal dat wordt afgestaan door de deelnemers. Bovendien zullen de onderzoeksdata geanonimiseerd worden verwerkt.

Ruud van der Knaap, manager voetbal: ‘Het is geweldig om deze campagne samen met Opel en Feyenoord uit te rollen. Dit is een activatie die perfect aansluit bij de strategie van Opel en het thema clubliefde. In april worden de resultaten bekend gemaakt. We zijn ontzettend benieuwd!’

Feyenoorders kunnen hier testen wat hun supporters-profiel is.