FOX Sports Leukste Voetbalkroeg van Nederland: Café d’n Bel!

27 november 2017

Afgelopen week is Café d’n Bel uit Bladel uitgeroepen tot ‘FOX Sports Leukste Voetbalkroeg van Nederland’. In een extra feestelijke uitzending van de Eretribune op FOX Sports Eredivisie werd door Hélène Hendriks de winnaar bekend gemaakt.

Live voetbal kijken loont

Wekelijks kijken 180.000 fans de wedstrijd van hun favoriete ploeg in de kroeg. Daarom was het tijd om deze kroegen te belonen. Iedere kroeg met een FOX Sports Zakelijk-licentie deed automatisch mee aan de verkiezing.

‘FOX Sports Leukste Voetbalkroeg van Nederland’ is een concept van Triple Double sportmarketing in samenwerking met FOX Sports Zakelijk. Het digitale label van Triple Double, TDE, was verantwoordelijk voor de bouw van het online platform waar voetballiefhebbers hun stem konden uitbrengen.

Meeste stemmen gelden

Kroegeigenaren kregen allerlei gepersonaliseerde middelen tot hun beschikking om zelf campagne te voeren en zoveel mogelijk stemmen te verzamelen. Van krijtborden tot toiletstickers en van posters tot bierviltjes.

De campagne leverde uiteindelijk ruim 500 aangemelde kroegen en bijna 11.000 stemmen op. Op basis van de publieksstemmen werden uiteindelijk 12 provinciewinnaars gekozen. De drie winnaars met de meeste stemmen werden in een zenuwslopende finale bezocht door de een vakkundige jury: Aletha Leidelmeijer (FOX Sports), Bas van Velsen (Creators FC) en Matthijs van Ommen (Koninklijke Horeca Nederland). 

Zijn er voldoende schermen, hoe is het gesteld met het geluid, hangt er een échte voetbalsfeer en is er koud bier? Stuk voor stuk belangrijke criteria waar de genomineerden op beoordeeld werden. Aan de hand van het vakjuryrapport werd Café d’n Bel uitgeroepen tot landelijke winnaar.

Naast eeuwige roem wint Café d’n Bel de officiële Leukste Voetbalkroeg van Nederland-kampioensschaal, een gratis jaarlicentie voor FOX Sports Zakelijk, een drukwerktegoed van €1.000 en een jaar lang gratis bitterballen. Laat die fans maar komen!