TeamNL@work van start!

11 september 2017

Het is misschien wel de kortste weg naar een nieuwe baan. Vijftien nog actieve en net gestopte topsporters krijgen de mogelijkheid zich onder begeleiding van Triple Double in sneltreinvaart thuis te voelen in de wereld van sportmarketing en –sponsoring, media, communicatie en PR.  

TeamNL@work is een praktijkprogramma dat start met een trainingsprogramma van acht weken, gevolgd door een snelcursus social media en online community management. Deelnemers krijgen een kijkje in de keuken bij partners van Team NL en bedenken de deelnemers activaties rondom Team NL-projecten, zoals het NOS|NOC*NSF Sportgala en de Olympische en Paralympische Spelen.

Maurits Hendriks, technisch directeur van NOC*NSF: “Wij vinden het belangrijk dat topsporters zich naast hun sportieve carrière ook op andere domeinen ontwikkelen. Dit programma biedt actieve en recent gestopte topsporters de kans relevante kennis en werkervaring op te doen en geïntroduceerd te worden in een uniek netwerk. Dat het programma en de eindopdracht binnen de Team NL context wordt uitgevoerd vinden wij ontzettend belangrijk en past goed bij onze filosofie en de sporter zelf.”

Bob van Oosterhout, directeur van Triple Double: “TeamNL@work is een prachtig initiatief. Bij Triple Double hadden we het idee al langer, om onze kennis met topsporters te delen, hen ervaring op te laten doen in sportmarketing en media en bovenal te behouden voor de sport. NOC*NSF en het ministerie van VWS hebben dat omarmd. Het past volgens ons helemaal bij topsporters, als je ziet in wat voor omgeving ze verkeren en waar ze buiten de dagelijkse trainingen toch al mee te maken krijgen.”

Eric Lankers, programmaleider TeamNL@work: “We hebben vandaag een fantastische kick-off gehad op Papendal, met inspirerende presentaties van Thomas van Schaik en Bob van Oosterhout. We kijken er naar uit om deze mooie groep de komende periode in SX te ontvangen.”

De geselecteerde deelnemers aan de eerste editie van TeamNL@work zijn:

1.    Bob de Voogd (hockey)

2.    Dagmar Genee (waterpolo)

3.    Jelle Galema (hockey)

4.    Jetze Plat (handbike en para-triathlon)

5.    Jiske Griffioen (rolstoeltennis)

6.    Lieke Wevers (turnen)

7.    Maaike Steenbergen (korfbal)

8.    Maartje Ruikes (turnen)

9.    Manon Flier (volleybal)

10.   Marijn van den Goorbergh (korfbal)

11.   Mariska Beijer (rolstoelbasketbal)

12.   Michel Bletterman (turnen)

13.   Rixt van der Horst (para-dressuur)

14.   Saskia van den Ouden (para-triathlon)

15.   Tom Stuifbergen (honkbal)