Johan Cruyff Foundation lanceert boek over meidenvoetbal

17 mei 2017

Vandaag heeft de Johan Cruyff Foundation een voetbalboek speciaal voor meiden en jonge vrouwen gelanceerd: Meidenvoetbal in 14 verhalen. In Stadion Galgenwaard overhandigde Merel van Dongen, speelster van Ajax en het Nederlands Elftal, het eerste exemplaar aan Mariken Leurs, plaatsvervangend directeur Sport bij het Ministerie van VWS.

Het boek is het sluitstuk van het meerjarig onderzoek ‘van voetbalvrouwen tot vrouwenvoetbal’ van Universiteit Leiden en Universiteit Utrecht, waarin de Johan Cruyff Foundation participeert. Daarin komt naar voren dat veel jonge meiden en vrouwen barrières hebben moeten doorbreken om te doen wat zij zo graag willen: voetballen. De Cruyff Foundation vindt het belangrijk dat alle jeugd kan sporten, ongeacht cultuur, religie of beperking, maar zeker ook ongeacht geslacht. Op de Cruyff Courts, één van projecten van de Cruyff Foundation, ziet zij echter al jaren een ondervertegenwoordiging van meisjes. Met dit boek willen zij meiden en vrouwen inspireren en stimuleren om hun dromen waar te maken.

In ‘Meidenvoetbal in 14 verhalen’ staan de voetbalverhalen opgetekend van 14 meiden en vrouwen. Waarom houden ze van voetbal? Wat hebben ze gedaan of moeten doen om hun passie te volgen? Welke opofferingen hebben ze gedaan? Welke barrières hebben ze doorbroken en welke uitdagingen overwonnen?

Triple Double is vanaf de start van het onderzoek betrokken geweest en heeft de Cruyff Foundation ondersteund bij diverse activiteiten.

Vanaf nu is het boek verkrijgbaar in de winkels en via www.cruyff-foundation.org