Unibet midden in het Belgische voetbal

8 september 2016

Sinds januari 2013 mag Unibet zich 'official sports betting partner' van de Jupiler Pro League noemen, de hoogste voetbalklasse van België. Het is een samenwerking waarbij de beide partijen de beleving van het Belgische voetbal willen versterken en een nieuwe dynamiek in de competitie willen verwezenlijken, met aantrekkelijke content en nieuwe technologieën. Unibet profileert zich als friendly expert, een positionering die de sportkenner en de liefhebber met kennis van zaken wil aanspreken. Sports betting is namelijk meer dan een kansspel. Heb je verstand van sport en ben je op de hoogte van de actuele feiten en weetjes, dan kan je Unibet verslaan. Want: winnen doe je niet toevallig.

'De Kenners'
Een mooie en relevante doorvertaling hiervan zijn de wekelijkse online video-items, allen onder de noemer van 'De Kenners'. Unibet bezoekt wekelijks een wedstrijd en vraagt daar de supporters naar hun deskundige mening over dat speelweekend. Ze krijgen vragen voorgeschoteld, vaak toegespitst op de actualiteit, die ze met hun eigen voetbalkennis kunnen beantwoorden en onderbouwen. De video wordt vervolgens op de desbetreffende speeldag gedeeld met de voetbalfans en kan zodoende iedereen inspireren om wel of niet in te zetten op een bepaalde club of specifieke odd.


Midden in het Belgische voetbal
Unibet verspreidt wekelijks vier items op haar online kanalen. Deze bestaan uit twee afleveringen van 'De Kenners', een midweekse vooruitblik op het speelweekend met oude Pro League beelden en een quiz.

Het doel van Unibet is om hiermee de belangrijkste speler op het vlak van sports betting in België te blijven. De voortdurende contentstroom zorgt ervoor dat Unibet zijn partnership met de Jupiler Pro League optimaal benut om zo haar plek midden in het Belgische voetbal te waarborgen.


Triple Double begeleidt Unibet inmiddels al 10 jaar op het vlak van sportmarketing en communicatie, op global niveau en ook in België. Het concept 'De Kenners', bedacht en ontwikkeld door Triple Double, zorgt er voor dat Unibet zijn rechten met de Pro League maximaal uit kan nutten en zo hun strategie in de praktijk om kan zetten.