INTERSPORT lanceert WK-campagne Balls for Brasil

13 mei 2014

Vandaag lanceert INTERSPORT een opvallende WK-campagne. In samenwerking met de voetbalbroers Siem en Luuk de Jong en hun nieuwbakken initiatief De Jongsters roept INTERSPORT alle kinderen in Nederland op om hun oude voetballen bij INTERSPORT in te leveren. Voor elke ingeleverde (voet)bal doneert INTERSPORT 1 euro aan verschillende sportprojecten van de More2Win foundation in de favelas van Brazilië. 

Bij inlevering van een bal krijgt de consument een kortingsvoucher van 5 euro voor een nieuwe voetbal én een van de unieke Balls for Brasil-polsbandjes. Oude voetballen zijn in te leveren t/m 15 juni 2014 bij alle INTERSPORT-winkels in Nederland. Consumenten mogen zo veel voetballen inleveren als ze willen.

“Voetbal is een mondiale sport en de aandacht van velen zal komende zomer gericht zijn op de ongetwijfeld spannende WK-wedstrijden. We mogen onze ogen echter niet sluiten voor de armoede die in de favelas heerst”, zegt directeur Jan Willem Juffer. “De kinderen die daar leven, hebben ook het recht om hun favoriete sporten te beoefenen. Vandaar deze actie, waarmee we als INTERSPORT de ontwikkeling van een aantal sportprojecten in de achterstandsgebieden van Brazilië willen stimuleren.

De campagne Balls for Brasil werd in samenwerking met sportmarketingbureau Triple Double ontwikkeld en wordt ondersteund via de social media-kanalen van zowel INTERSPORT als van Siem en Luuk de Jong en hun platform www.dejongsters.nl. De Jongsters is een club van én voor jongens en meisjes, die graag het beste uit zichzelf willen halen. Daarom zijn zij op zoek naar jongens/meiden die – net als Siem en Luuk – een held in én langs het veld zijn om gezamenlijk steeds nieuwe uitdagingen aan te gaan. Ballen verzamelen voor Balls for Brasil is de eerste.

Meer informatie over deze campagne is vanaf 13 mei as. te vinden op intersport.nl/ballsforbrasil