Vorige item Volgende item

Niels Verberne

DTP-er/Vormgever

Na de opleiding aan het grafisch Lyceum in Eindhoven heeft Niels de nodige grafisch technische ervaring opgedaan als lithograaf en later als dtp-er bij Roto Smeets Grafiservices in Eindhoven.

Bij Reclamebureau Scheepens in Tilburg werkte hij vervolgens zeven jaar aan reclame-uitingen van onder meer DMG, Keuken Kampioen, Interpolis en RKC voordat hij de overstap maakte naar Retail Support in Den Bosch. Daar was hij zeven jaar verantwoordelijk voor creatieve uitingen voor Henders & Hazel, SuperKeukens, Happy@Home en Beach 7.

Met zijn jarenlange ervaring gaat Niels het Brand & Design team versterken. Hij gaat onder andere campagnes doorvertalen naar visuele uitingen, zowel op print als digitaal en zorgen voor extra slagkracht binnen het team.

 

Favoriete sportmoment Niels

In Eindhoven staat PSV – Steaua Boekarest met hoofdletters in de naslagwerken beschreven. Het is 1 november 1989 als het team van trainer Guus Hiddink een opgelopen 1-0 achterstand in de eerste wedstrijd in eigen stadion moet zien goed te maken.

Het lijkt een onmogelijke opgave als de Roemenen na een kwartier op voorsprong komen. PSV moet nu drie keer scoren om de kwartfinale van de Europa Cup I te halen. De Eindhovenaren lijken dood en begraven. Tot de altijd nuttige Juul Ellerman PSV net voor rust met een rake vrije trap op gelijke hoogte brengt.

Wat niet helpt voor Steaua is dat Romario er zin in heeft deze avond. Aan de hand van de Braziliaan richt PSV zich in de tweede helft knap op. Het is de spits zelf die PSV op voorsprong kopt. Niet veel later maakt hij ook de bevrijdende 3-1. Eindhoven ontploft.

In het feestgedruis maakt Ellerman er met een subtiel stiftje ook nog 4-1 van. Wat ze in het Philips Stadion dan nog niet weten is dat het mooiste doelpunt van de avond nog moet komen. Vanaf de middenlijn soleert Romario zich een weg naar het doel: 5-1. Het is het slotstuk van een memorabele voetbalavond en de zoveelste bevestiging van de klasse van één van de beste spitsen ooit: Romário de Souza Fariaaaa!